Пріоритетом під час реконструкції будуть будівельні вироби з перероблених матеріалів
Ілюстраційне фото: Sticker it on Unsplash

Пріоритетом під час реконструкції будуть будівельні вироби з перероблених матеріалів

TeamWIN Windows & Glas day 2023
Українські виробники, які спроможуться представити асортимент продукції на основі вторинної сировини, матимуть конкурентну перевагу у період відбудови. Цю позицію висловив Костянтин Салій, глава ГС "Всеукраїнська спілка виробників будматеріалів", під час бізнес-конференції TeamWIN "Дні вікна і скла в Україні" 2023.

До 2050 року Європейська Комісія планує зробити європейський континент кліматично нейтральним за допомогою Європейської зеленої угоди. Тому, донори з ЄС акцентуватимуть увагу на продукції з переробленими матеріалами. За словами пана Салія, виробники будівельних матеріалів із вторинної сировини отримають суттєві переваги.

Поки українські виробники будівельних матеріалів утримуються від виготовлення продукції із вторинною сировиною через її вищу вартість порівняно з первинною сировиною. Але, як зауважує пан Салій, якщо міжнародний фонд для проєктів відновлення встановить обов'язковий обсяг використання 30-40% ресайклінгу, виробники із вторинною сировиною отримають значні переваги. Але варто готуватися вже зараз, як показує приклад "Міропласту", що модернізував обладнання для коекструзії.

Загалом, важливо уникнути перетворення України на смітник неякісних матеріалів і впровадити систему роздільного збору руйнувань. Павло Козирєв, голова Асоціації малих міст України, повідомив, що обсяг відходів від руйнувань вже досягає 100 млн тонн, і важливо вирішити, чи ці матеріали будуть утилізовані, чи використані для створення нових матеріалів.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22945
Алюмінієві профілі Profilco