Дилери з різних регіонів України обговорили ситуацію на ринку
Фото: WKC
Зліва направо: Костянтин Васильєв, Олена Золотухіна, Олександр Краснобрижий, Дарина Скрипник, Артем Павлов, Андрій Бабченко

Дилери з різних регіонів України обговорили ситуацію на ринку

WKC Installer 5.0
Український ринок світлопрозорих конструкцій обговорили провідні дилери з різних регіонів, які зібралися на конференції WKC Installer 5.0. Представники компаній з Києва, Чернігова, Дніпра, Одеси та Івано-Франківська обговорювали ситуацію на ринку після повномасштабного вторгнення.

За даними керівника компанії КОЗАК ПРО у Чернігові, Костянтина Васильєва, 2022 рік був відзначений економічним спадом, але головним досягненням стало збереження основної команди. У Дніпрі, через зниження конкуренції, приватні замовники продовжували замовляти вікна. Однак, відзначається, що будівництво новобудови тимчасово замерло, а деякі проєкти почали добудовуватися лише наприкінці року.

Преміумсегмент ринку також відзначився спадом у 2022 році, проте, за словами начальниці відділу продаж компанії Викна-Стар, ТМ Дарини Скрипник, у другій половині 2023 року спостерігається його оживлення в київському регіоні.

Наступний рік приніс оживлення на ринку, зокрема в Чернігові, де почали повертатися люди, які виїжджали під час блокади, а також з’явилися внутрішньо переміщені особи. У Києві розпочались нові будівництва та оживає котеджне будівництво. У Дніпрі компанії Elkon зазнали приросту у роботі з приватними замовниками. Проте нових будівництв житлових комплексів майже немає. В основному, завершують проєкти, які вже були запроєктовані та закладені до повномасштабного вторгнення.

Через щоденні обстріли Одеси компанія "Вікна Salamander" запустила нову послугу аварійної заміни вікон. Найбільш сприятливою ситуацією продажів відзначається на заході України, де відбувається внутрішня міграція людей та бізнесу.

На найближчі кілька років прогнозується, що активність компаній зосередиться у відновленні.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Связанный контент
Идентификатор: 22956