Український віконний ринок відчув внутрішню міграцію людей та капіталу
Фото: WKC
Зліва направо: Костянтин Васильєв, Олена Золотухіна, Олександр Краснобрижий, Дарина Скрипник, Артем Павлов, Андрій Бабченко

Український віконний ринок відчув внутрішню міграцію людей та капіталу

WKC Installer 5.0
Про те, як почувається український ринок світлопрозорих конструкцій обговорили провідні дилери з різних регіонів. У дискусії взяли участь компанії з Києва, Чернігова, Дніпра, Одеси та Івано-Франківська. Зустріч відбулася під час конференції WKC Installer 5.0.

2022 рік показав просідання. Як зазначив керівник чернігівської компанії КОЗАК ПРО Костянтин Васильєв, основним досягненням стало збереження основного складу команди.
У Дніпрі приватні замовники продовжили замовляти вікна. На думку власниці компанії Elkon Олени Золотухіної, така ситуація склалася через зниження конкуренції. Салон відкрили одразу у квітні 2022 року. Однак скління новобудов завмерло. Керівник інсталяторської компанії Lagom, яка спеціалізується на склінні житлових комплексів та комерційних замовленнях, Андрій Бабченко підтвердив загальне враження, що у 2022 році новобудови завмерли й лише наприкінці року почали добудовувати вже розпочаті раніше проєкти.
Затих і преміальний сегмент ринку. За словами начальниці відділу продажів Вікна-Стар, ТМ Дарини Скрипник, у київському регіоні преміум сегмент оживився у другій половині 2023 року.

У 2023 році відбулося ринок пожвавився. Наприклад, до Чернігова почали повертатися люди, які виїхали до і під час блокади, а також з’явилися внутрішньо переміщені особи. Забудовники заклали кілька будинків з котловану.
У київському регіоні також стартували нові будівництва та пожвавлюється котеджне будівництво.
У Дніпрі робота з приватними замовниками дозволило Elkon отримати приріст приблизно 20% у порівнянні з 2021 роком. Проте нових будівництв житлових комплексів майже немає. В основному, завершують проєкти, які вже були запроєктовані та закладені до повномасштабного вторгнення.
Як розказав голова компанії «Вікна Salamander» Олександр Краснобрижий, Одеса майже щоденно потерпає від обстрілів, тому компанія запустила послугу аварійної заміни.
За рівнем продажів найкраща ситуація на заході України. За словами представника компанії Perfect ТМ у Франківську Артема Павлова, ситуація в області спокійніша, тож будівництво йде повним ходом. Загалом на ринку практично всі відчули внутрішню міграцію людей та бізнесу на захід України.

Протягом наступних кількох років компанії очікують, що основна активність буде у відновленні.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Пов'язаний контент
Ідентифікатор: 22956