НБУ скасував валютні обмеження
Ілюстраційне фото: JustStartInvesting on Unsplash

НБУ скасував валютні обмеження

Національний банк України (НБУ) скасував валютні обмеження на імпорт робіт та послуг. Це рішення відкриває шлях для українських компаній до нових ринків. Постанова № 153↗️ «Про окремі питання щодо забезпечення здійснення імпорту» втрачає свою актуальність, повідомляє пресцентр НБУ.

Згідно з цим рішенням, бізнес може тепер купувати валюту для розрахунків за аеропортові та портові збори, штрафи та членські внески. Юридичні особи та фізичні особи-підприємці можуть також перераховувати кошти за кордон для розрахунків за договорами лізингу / оренди.

Також спрощено умови обслуговування та повернення «нових» кредитів в іноземній валюті. Мінімальний термін користування «новим» кредитом скорочується до одного року, що дозволяє залучати зовнішні позики від приватних інвесторів.

Крім того, дозволено погасити відсотки за «старими» зовнішніми кредитами, а також перераховувати прострочені виплати за ці кредити.

Більшість положень постанови №56↗️ Правління НБУ від 03 травня 2024 року, що стосуються цих змін, набули чинності 4 травня 2024 року.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23160
Нова компактна ручка HOPPE