Фонд декарбонізації надає підприємцям позики на модернізацію

Фонд декарбонізації надає підприємцям позики на модернізацію

Підприємці в Україні отримали нову можливість для модернізації власного виробництва завдяки запуску нової кредитної програми від Фонду декарбонізації. Програма передбачає надання позик для проєктів, які спрямовані на зниження енергоємності виробництва або послуг не менше ніж на 15%, або ж на заміщення традиційних енергоресурсів не менше ніж на 30% шляхом використання альтернативних джерел енергії, таких як сонячні станції, теплові насоси, біокотельні та когенерація.

Кредити надаватимуться на суму від 120 000 до 25 000 000 гривень терміном до 10 років із пільговою ставкою 9% річних. Додатково, підприємства, що використовуватимуть обладнання національного виробника (70% і більше), зможуть скористатися знижкою 2% на відсоткову ставку.

Програма також передбачає підписання добровільних угод щодо скорочення викидів СО2. Держенергоефективності планує запровадити обов’язковий моніторинг зменшення споживання енергоресурсів та скорочення викидів СО2.

Докладну інформацію про необхідні документи для участі на сайті Фонду декарбонізації: fdu.com.ua/yu

Запуск нової кредитної лінії став можливим після ухвалення Парламентом Закону України «Про створення Державного фонду декарбонізації та енергоефективної трансформації» у квітні 2023 року. У червні 2024 року Урядом було затверджено Порядок використання коштів Фонду ↗️. Очікується, що у 2024 році Фонд отримає фінансування у розмірі 759 млн гривень за рахунок податків на викиди СО2.

Ця нова кредитна програма доповнює наявні державні ініціативи, спрямовані на підвищення енергетичної стійкості та незалежності домогосподарств, зокрема, програми «ГрінДім», «ЕнергоДім» Фонду енергоефективності та програма Міністерства енергетики для кредитування населення на встановлення сонячних електростанцій з накопичувачами електроенергії.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23319
Скляні перегородки від CDA Bufab