Фонд декарбонізації запускає кредитну лінію для бізнесу

Фонд декарбонізації запускає кредитну лінію для бізнесу

Підприємці зможуть модернізувати власне виробництво. Фонд декарбонізації надає підприємцям кредити на модернізацію. Обов’язковою умовою для таких проєктів є зниження енергоємності виробництва або послуг не менше ніж на 15% або заміна використання традиційних ресурсів не менше ніж на 30% (сонячні станції, теплові насоси, біокотельні, когенерація тощо).

Кредити надаватимуться на суму від 120 000 до 25 000 000 гривень на термін до 10 років із пільговою ставкою 9% річних. Окрім того, позичальники, які використовують обладнання національного виробника (70% та більше), отримають додаткову знижку на відсоткову ставку 2%.

Кредитна програма передбачає підписання добровільних угод щодо скорочення викидів СО2. Також Держенергоефективності запровадить обов’язковий моніторинг скорочення споживання енергоресурсів та скорочення викидів СО2.

Детальну інформацію про перелік необхідних документів можна знайти на сайті Фонду декарбонізації↗️.

Запуск нової кредитної лінії став можливим після схвалення Верховною Радою Закону України «Про створення Державного фонду декарбонізації та енергоефективної трансформації» у квітні 2023 року. А в червні 2024 році Уряд затвердив Порядок використання коштів Державного фонду декарбонізації та енергоефективної трансформації ↗️. У 2024 році передбачається наповнення Державного фонду декарбонізації та енергоефективної трансформації коштом податків на викиди СО2 на суму 759 млн гривень.

Нова кредитна програма доповнює наявні державні програми, спрямовані на підвищення енергетичної стійкості та енергонезалежності домогосподарств. Серед них — програми «ГрінДім» та «ЕнергоДім» Фонду енергоефективності, а також програма Міністерства енергетики щодо кредитування населення для встановлення сонячних електростанцій з накопичувачами електроенергії.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 23319
Скляні перегородки від CDA Bufab