Триває розробка професійних стандартів для фахівців світлопрозорих конструкцій в Україні
Фото: OKNA.ua

Триває розробка професійних стандартів для фахівців світлопрозорих конструкцій в Україні

Українська віконна спільнота працює над запровадженням професійної підготовки фахівців у галузі світлопрозорих конструкцій. Під час загальних зборів Асоціації «Українські виробники світлопрозорих конструкцій» виконавчий директор Михайло Орленко повідомив про розробку професійних стандартів для таких спеціальностей, як майстер з монтажу навісних вентильованих фасадів та світлопрозорих конструкцій і монтажник складальник віконно-дверних систем.

Компанія BarкS, яка спеціалізується на виробництві навісних вентильованих фасадів, працює над стандартом для майстрів з монтажу. Паралельно, Мінінфраструктури працює над створенням стандартів для монтажників віконно-дверних систем.

Сьогодні професійно-технічні училища не забезпечують системної підготовки монтажників у цій галузі. Галузь зацікавлена в тому, щоб такі програми були доступні в українських навчальних закладах, що можливе лише за умови створення професійних стандартів. Вони стануть основою для освітніх програм у майбутньому.

Асоціація Українські виробники світлопрозорих конструкцій закликала всіх охочих доєднуватися до робочих груп із розробки стандартів.

Для довідки:
Професійний стандарт — це офіційні вимоги до компетентності працівників, на основі яких формується професійна кваліфікація. Освітній стандарт визначає обсяг знань та навичок, які має опанувати фахівець відповідно до професійного стандарту.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Связанный контент
Идентификатор: 23349
Виробництво вікон Viknar`off