Віконна спільнота розробляє професійні стандарти для монтажників
Фото: OKNA.ua
Компанія BarkS виступила з ініціативою розробки професійного стандарту для майстрів з монтажу фасадів.

Віконна спільнота розробляє професійні стандарти для монтажників

Зараз розробляються професійні стандарти підготовки фахівців у галузі світлопрозорих конструкцій. Про це під час загальних зборів повідомив виконавчий директор Асоціації «Українські виробники світлопрозорих конструкцій» Михайло Орленко.

Йдеться про:
  • Майстер з монтажу навісних вентильованих фасадів та світлопрозорих конструкцій.
    Розробник: компанія BarkS — виробник навісних вентильованих фасадів та світлопрозорих конструкцій.
  • Монтажник складальник віконно-дверних систем.
    Розробник: Міністерство інфраструктури.

На віконному ринку склалася ситуація, коли профтехучилища систематично не готують монтажників світлопрозорих конструкцій та фасадів. Існують лише окремі програми у брендів. Галузь зацікавлена в тому, щоби в українських професійних навчальних закладах з'явилася можливість здобувати освіту монтажника. Для цього необхідно розробити професійні стандарти, яких зараз в Україні немає. Вони стануть основою для створення освітніх стандартів та відповідних навчальних програм.

Як зазначив засновник та директор BarkS Валерій Котляр, підготовка нових кадрів, а не боротьба за спеціалістів, які залишилися на ринку, є шляхом розвитку ринку загалом.

Наразі всі охочі можуть доєднатися до робочих груп з розробки стандартів. Для координації звертайтеся до Асоціації Українські виробники світлопрозорих конструкцій.

Для довідки.
Професійний стандарт — затверджені вимоги до компетенцій працівників, що слугують основою для формування професійних кваліфікацій.
Освітній стандарт визначає обсяг знань, умінь та навичок, якими особа має володіти відповідно до професійного стандарту.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Пов'язаний контент
Ідентифікатор: 23349
Алюмінієві профілі Profilco