Віконна спільнота пропонує відкоригувати показники містків холоду для вікон, дверей та стін у будівлях nZEB

Олена Сердюк 9 вересня 2024 р. о 22:46

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України розробило проєкт Наказу щодо вимог до будівель з близьким до нульового рівнем споживання енергії (nZEB, НЗЕБ). Віконна спільнота долучилася до розробки Наказу та надіслала фахові пропозиції щодо огороджувальних конструкцій.

Основні вимоги до будівель НЗЕБ:


Інші вимоги є запобіжниками для досягнення основних. Асоціація Українські виробники світлопрозорих конструкцій спільно з nZEB.PRO організували серед віконної спільноти обговорення саме вимог до теплотехнічних характеристик огороджувальних конструкцій: вікон, дверей, зенітних ліхтарів та скляних фасадів.

Спільнота запропонувала переглянути лінійний коефіцієнт теплопередачі PSI (ψ), збільшивши його в зонах містків холоду (термічних мостів) вузлів примикання світлопрозорих та непрозорих огороджувальних конструкцій. PSI — це показник додаткового потоку тепла через вікна чи двері на краях, де скло стикається з профілем. Чим менше це значення, тим ефективніша теплоізоляція вікна або дверей.

Пропозиції офіційно надіслано до міністерства.

В обговоренні взяли участь aluplast GmbH, ALUPROF S.A., EVB (ТОВ `Євровікнобуд`), Framex, TM, GEALAN Fenster-Systeme GmbH, REHAU, Reynaers Aluminium, Schuco International KG, VEKA, VSThermo, WDS, WINKHAUS, Вікна-Стар, ТМ, Вюрт-Україна та інші.

Останні новини розділу