Pilkington продовжує розвивати низьковуглецеві способи виробництва скла
Фото: Pilkington
Завод Pilkington у Сент-Хеленсі, Великобританія

Pilkington продовжує розвивати низьковуглецеві способи виробництва скла

Pilkington UK, що входить до NSG Group, почала використовувати водень замість природного газу. Випробування зі спалювання водню в печі для виробництва скла вже завершені. А тепер компанія підписала контракт з Vertex Hydrogen на закупівлю низьковуглецевого водню. Таким чином, Pilkington UK стала піонером у декарбонізації виробничих процесів NSG Group. Група планує досягти вуглецевої нейтральності до 2050 року.

Протягом чотирьох днів біопаливо використовувалося в печах на заводі в Сент-Хеленсі. За цей час було вироблено 165 000 м2 низьковуглецевого флоат-скла. Випробування показали, що піч для випалу скла, на яку припадає близько половини всіх викидів вуглекислого газу британських компаній, може працювати зі значно меншими викидами без шкоди для якості продукції.

Ініціатива SBTi підтвердила, що вуглецеві плани NSG Group є науково обґрунтованими. Вони сприятимуть обмеженню зростання середньої глобальної температури на рівні значно нижчому за 2°C.

За даними пресцентру Vertex Hydrogen, компанія постачатиме водень для Pilkington. Потужність виробництва низьковуглецевого водню досягне 1 000 мегават. За даними компанії, цього достатньо для забезпечення міста розміром з Ліверпуль. За чисельністю населення воно схоже на Миколаїв перед повномасштабним вторгненням.

Читайте також: Наприкінці року AGC Glass Europe почала випуск серії низьковуглецевого скла
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22520
Алюмінієві профілі Profilco