Pilkington UK вироблятиме архітектурне скло з використанням водню замість природного газу
Фото: Pilkington
Завод Pilkington у Сент-Хеленсі, Великобританія

Pilkington UK вироблятиме архітектурне скло з використанням водню замість природного газу

Англійський скляний бренд Pilkington UK, що входить до NSG Group, почав використовувати водень замість природного газу. Випробування водню, який спалюється в скловарній печі, вже завершено. А тепер компанія підписала угоду з Vertex Hydrogen про закупівлю низьковуглецевого водню. Таким чином, Pilkington UK стала першопроходцем Групи в декарбонізації виробничих процесів. NSG Group планує досягти вуглецевої нейтральності до 2050 року.

Протягом чотирьох днів компанія використовувала біопаливо в печі на заводі в Сент-Хеленсі. За цей час було виготовлено 165 000 м2 флоат-скла з низьким вмістом вуглецю. Випробування показали, що скловарна піч, на яку припадає близько половини загальних викидів вуглецю британської компанії, може працювати зі значно меншими викидами без впливу на якість продукції.

Ініціатива Science Based Targets (SBTi) засвідчила, що вуглецеві плани Групи є науково обґрунтованими. Вони допоможуть обмежити зростання середньої глобальної температури значно нижче 2°C.

Пресцентр Vertex Hydrogen повідомляє, що компанія постачатиме Pilkington UK водень. Виробнича потужність компанії досягає 1000 мегаватів водню з низьким вмістом вуглецю. За даними компанії, цього достатньо, щоби забезпечити місто розміром з Ліверпуль. За чисельністю населення він схожий на Миколаїв до повномасштабного вторгнення.

Читайте також: Наприкінці року AGC Glass Europe почала випуск серії низьковуглецевого скла
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22520
Алюмінієві профілі Profilco