Про відбудову України поговорили у Польщі
Фото: OKNA.ua
Національний стенд «Україна та її громади»

Про відбудову України поговорили у Польщі

15-16 лютого 2023 року в Польщі відбулася ReBuild Ukraine. Це міжнародна платформа, спрямована на залучення іноземних інвестицій для відновлення України.

Особливістю заходу стала можливість для громад активно презентувати своє бачення пріоритетних проєктів відновлення. Двадцять три громади взяли участь у національному павільйоні "Україна та її громади".

Як повідомляє OKNA.ua, мери прагнуть не лише відбудувати, а й діють за такими принципами:
  • відновити краще, ніж було раніше;
  • відбудувати комплексно.
Про тимчасове житло майже не говорять. І йдеться не лише про комфортне та енергоефективне житло, а й про відновлення бізнесу. Люди повинні мати можливість забезпечувати себе, повертаючись в нове житло.

Приємно було зазначити, що існує особлива зацікавленість у проєктах із близьким до нуля споживанням енергії, а також у використанні інструменту radar.house. Останній забезпечує можливість оцінки архітектурних проєктів за основними параметрами якості згідно з системою Active House.

Австрія, Німеччина, Польща, Туреччина, Чехія та інші країни виявили велике прагнення допомогти Україні відновитися. Компанії готові допомогти продукцією, технологіями та досвідом кваліфікованих фахівців.

Також в Україні діє програма "ВідновиДІМ" безпосередньо для багатоквартирних будинків. За два з половиною місяці було подано 56 заявок на участь у програмі.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 22564