23 українські громади презентували пріоритетні проєкти відбудови
Фото: OKNA.ua
Національний стенд «Україна та її громади»

23 українські громади презентували пріоритетні проєкти відбудови

15-16 лютого 2023 року у Польщі відбувся ReBuild Ukraine. Це міжнародний проєкт, спрямований на залучення зовнішніх інвестицій у відбудову України.

Особливістю заходу є можливість для громад активно презентувати своє бачення пріоритетних проєктів відбудови. На національному стенді «Україна та її громади» себе представили 23 громади-учасниці.

Як зазначає OKNA.ua, мери прагнуть не просто відбудовувати, а діють за принципами:
  • відновити краще, ніж було;
  • відновити комплексно.
Майже немає розмов про тимчасове житло. І йдеться не лише про комфортне енергоефективне житло, а й про відновлення бізнесу. Людям необхідно не тільки кудись повертатися, а й мати можливість себе забезпечити.

Було приємно бачити, що є особлива зацікавленість до проєктів із близьким до нуля споживанням енергії та до інструменту radar.house. Він допомагає оцінювати архітектурні проєкти за основними параметрами якості за системою Active House.

Велике прагнення відновити Україну виявляють Австрія, Німеччина, Польща, Туреччина, Чехія тощо. Компанії готові допомагати продукцією, технологіями та експертизою кваліфікованих фахівців.

Зараз безпосередньо для ОСББ в Україні діє програма відбудови будинків «ВідновиДІМ». За два з половиною місяці було подано 56 заявок на участь у Програмі.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22564
Нова компактна ручка HOPPE