Порядок подання заявки на промисловий зразок регулюється новим наказом

Порядок подання заявки на промисловий зразок регулюється новим наказом

Нові правила спростять захист дизайну товарів від копіювання. Міністерство економіки України внесло зміни до процедури реєстрації промислових зразків, спрощуючи процес захисту дизайну товарів від незаконного копіювання. Тепер за новим наказом Мінекономіки №6237↗️, що набрав чинності з 1 травня 2024 року, виробники зможуть легше захищати зовнішній вигляд своїх продуктів, незалежно від того, чи це промислові вироби чи ручна робота, упаковка, графічні символи чи типографські шрифти.

Відповідно до нових правил, процедура подання заявки на промисловий зразок стане простішою та швидкою завдяки впровадженню електронного документообігу та швидкого доступу до процесу експертизи. Це дозволить виробникам оперативно реєструвати свої дизайни, що забезпечить їх захист від незаконного копіювання та сприятиме подальшому розвитку їх бізнесу.

Заступник Міністра економіки України Віталій Кіндратів підкреслив, що створення сприятливих умов для бізнесу та забезпечення захисту його креативних рішень - пріоритетне завдання Міністерства. Він також зазначив, що зовнішній вигляд продуктів має велике значення для їх успішного позиціювання на ринку.

Зазначимо, що промисловий зразок - це один із способів захисту зовнішнього вигляду продукту, який може бути застосований до різних товарів, від дверей до ґрат або від ілюстрацій до застосунків.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Идентификатор: 23165
Нова компактна ручка HOPPE