Мінекономіки затвердило нові правила захисту дизайну

Мінекономіки затвердило нові правила захисту дизайну

Новий наказ Міністерства економіки України спрощує захист дизайну товару від копіювання. До них належать промислові або ручні вироби, упаковка, зовнішнє оформлення, графічні символи та типографські шрифти.
Мінекономіки внесло зміни до правил подання заявки на промисловий зразок. Промисловий зразок — це спосіб захисту зовнішнього вигляду товару, хай то двері, ґрати або ілюстрації, інтерфейс застосунку тощо.

«Міністерство активно працює над створенням сприятливих умов для бізнесу, щоб вони могли використовувати інструменти охорони своїх креативних рішень», — зазначив заступник Міністра економіки України Віталій Кіндратів. Він додав, що зовнішній вигляд продукції є вирішальним для їхнього успішного позиціювання на ринку, тому реєстрація прав на промислові зразки стає важливим кроком для захисту інтелектуальної власності від копій.

Нові правила спростять процедуру реєстрації промислових зразків, зокрема електронний документообіг та швидкий доступ до процесу експертизи. Це дозволить виробникам оперативно зареєструвати свої дизайни, забезпечуючи їх захист від незаконного копіювання та сприятиме подальшому розвитку їхнього бізнесу.

Наказ №6237↗️ набрав чинності 1 травня 2024 року.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 23165
Нова компактна ручка HOPPE