14 областей погодилися відшкодовувати відсотки по кредитах на утеплення житла з місцевих бюджетів
Фото: OKNA.ua

14 областей погодилися відшкодовувати відсотки по кредитах на утеплення житла з місцевих бюджетів

Місцеві бюджети залучаються до відшкодування відсотків по кредитах на термосанацію житлових будинків — 14 областей підписали відповідні меморандуми. Про це повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук на прес-конференції, яка була присвячена державній підтримці утеплення житла, передає прес-служба Агентства.


Держенергоефективності почало залучати місцеві бюджети в співфінансування держпрограм з утеплення житлового фонду. Мова йде про відшкодування відсотків по  кредитамина термосанацію житла.

За словами Сергія Савчука, 14 областей підписали відповідні меморандуми, зобов'язуючись виділити з бюджетів необхідні кошти вже цього року. Прикладом втілення такої практики стала Львівщина — лідер по заміні котлів на негазові. Сьогодні тут видано кредитів на суму понад 12 млн грн завдяки підтримці держпрограми з енергоефективності додатковим погашенням відсотків по кредитах з бюджету області.

С. Савчук навів дані соціологічного дослідження 2014 року: близько 52% жителів України готові вкладати кошти в утеплення і підвищення енергоефективності власного житла за умови підтримки з боку держави на базі співфінансування; ще 18% готові утеплятися за умови отримання пільгових кредитів.

За інформації «Ощадбанку», за останні 4 тижні по лінії енергоефективності було видано до 1,5 тис. кредитів для фізичних осіб, відпрацьовано 9 відповідних заяв від ОСББ.

Нагадаємо, що для проведення повної термомодернізації житлового комплексу в Україні необхідно більше 800 млрд грн.


Як повідомлялося раніше, Німеччина готова надати 200 млн євро Фонду енергоефективності України.

+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 15399
vikna.ua