Вікна з сигналізацією - новий тренд 2017 року

Вікна з сигналізацією - новий тренд 2017 року

Вибираючи нові вікна в квартиру або будинок, враховується багато важливих факторів. Для одних важливо, щоб було тепло і тихо, для інших - зручно і красиво. А ось про питання безпеки активніше почали турбуватися тільки останні рік-півтора. І компанія «ВікноПлюс» вводить нову продукцію - вікна з сигналізацією - новий тренд 2017 року.

Трохи статистики. Німецька страхова «Альянс», одна з найбільш значущих для світової економіки страхових компаній, проводячи щорічні дослідження, вивела такі цифри. Якщо мова йде про квартирах, то в 32% випадків зловмисники проникають через балконні двері, в 21% - через вікна і в 47% - через вхідні двері. У приватні будинки проникають через балконні двері (48%), вікна (32%), вхідні двері (13%) і підвали (7%).
А тепер накладемо на ці дані такий показник: 80% всіх віконних конструкцій (куди входять і балконні двері), проданих на віконному ринку в Україні, не володіють жодними елементами безпеки від злому. Виходить, що практично кожне друге вікно потенційно є для злодія, якому знадобиться менше 6 секунд, щоб проникнути в житло.
Не потрібно також наївно припускати, що жертвами квартирних злодіїв стають тільки власники приватних будинків і квартир на перших (1-3) або верхніх поверхах. Щоб проникнути в квартиру на середньому поверсі, грабіжники прикидаються будівельниками або мийниками вікон. Вони зміцнюють обладнання на даху будинку і спускаються на канатах до своєї мети. Адже ніхто не запідозрить погані наміри у людини з відром фарби або ганчіркою.
Яким же чином убезпечити себе?
Звичайно ж, основну роль в питанні противовзломности вікон грає фурнітура (механізми відкривання / закривання). Але, крім цього, сама рама (пластик) повинна бути жорсткою (товщиною не менше 3 мм), і мати всередині метал (бажано, квадратної форми). Тому що, піддягаючи раму викруткою або іншим предметом, в першу чергу, здасться тонкий пластик. Він може просто луснути. Доступ до такого вікна в два рази легше. Склопакет повинен складатися хоча б з 3-х стекол по 4 мм завтовшки кожне. Однак відсоток розбиття склопакета при крадіжці всього 8%. Зловмисники розуміють, що це досить важко (розбивати окремо кожне скло), шумно і небезпечно, так як їм легко можна порізатися.
Детальніше про фурнітуру
Є 4 класу противовзломности віконної фурнітури (на прикладі німецької фурнітури останнього покоління WinkHaus, використовуваної заводом «ВікноПлюс»)
1. Базовий клас. Вікно, що володіє базовим рівнем захисту, має один протизламний грибок і відповідно до нього протизламний зачіп. Протизламний зачіп кріпиться до самої рами, врізаючись не тільки в пластик, а й в метал (армування) всередині рами. Також в базовий рівень входить противовзломная німецька металева ручка HOPPE Secustic. Навіть через вікно з базовим рівнем противовзломности потрапити в житло дуже складно. Цілком можливо, що злодій, повозившись з таким завданням, просто кине свою справу і піде шукати іншу жертву.
2. Безпека плюс - рівень RC1. За міжнародною класифікацією вікно з рівнем RC1, повинно мати 4 протівовзломних грибка в кожному кутку вікна і, відповідно, 4 протівовзломних зацепа на рамі.
3. Безпека плюс - рівень RC2. Вікно з рівнем RC2 має цілих 8 протівовзломних грибків і зачепів. Зламати таке вікно практично неможливо!
4. Максимальний рівень безпеки. Але, якщо вам недостатньо навіть рівня RC2, є можливість до нього додати функцію сигналізації. До кожного вікна приєднані приховані датчики (які абсолютно не псують його зовнішній вигляд), які інтегруються в загальну систему безпеки житла або в систему «розумний будинок». Сигналізація на такому вікні спрацьовує вже в той момент, коли зловмисник тільки спробував підчепити стулку і вона відійшла від рами всього на 5 мм. Тобто, вікно ще не відкрито, а сигналізація вже сповіщає про спробу злому. Навряд чи хтось буде далі намагатися відколупувати 8 протівовзломних грибків, коли в будинку вже щосили пищить сирена. Охоронна компанія вже виїхала на об'єкт.
Таким чином, про безпеку житла можна і потрібно говорити набагато більше, ніж це відбувається зараз. Адже навіть сама присутність чужої людини в домі вже неприємно, не кажучи вже про те, що кожному з нас є що берегти в наших будинках.
Звертайтеся в компанію «ВікноПлюс» за адресою вул. Мала Арнаутська, 53 і підберіть ідеальні за всіма параметрами вікна для вашого житла!
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 48 702 XX XX +380 48 702 5676
+380 48 702 XX XX +380 68 602 5676
Ідентифікатор: 18442
Виробництво вікон Viknar`off