Як встановити енергозберігаючі вікна за програмою IQ Energy і отримати компенсацію 35%
Володимир Леонідович
Єнергоєфективні вікна

Як встановити енергозберігаючі вікна за програмою IQ Energy і отримати компенсацію 35%

Програма енергозбереження IQ Energy, організатором якої виступає Європейський банк реконструкції і розвитку, створена з метою допомогти українцям привести своє житло у відповідність до вимог енергоефективності. З усіх груп товарів, на покупку яких виділяється компенсація, найбільш популярні енергоефективні вікна. Завдяки компенсації і наданим кредитом значно розширилося коло клієнтів, які отримали можливість встановити енергозберігаючі вікна - адже далеко не у всіх є можливість відразу оплатити їх заміну. При цьому діє обмеження 180 євро на 1 м² віконної конструкції.

Кредит виплачується поступово, а нові вікна вже встановлені. Відразу після їх заміни помітно поліпшується мікроклімат в будинку, взимку стає тепліше, влітку - прохолодніше, поліпшується звукоізоляція.
Отримання компенсації в 5 кроків:

Вибрати компанію, яка пропонує енергозберігаючі вікна, в каталозі IQ energy. Навіть якщо обраної клієнтом компанії немає в каталозі IQ energy, в ньому є найбільш популярні профілі і склопакети. У разі необхідності, в каталог IQ energy легко додаються нові позиції, які відповідають вимогам енергозбереження.
Через віконну компанію подати заяву на кредит. Кредит необхідно оформити в одному з банків, що є партнером проекту IQ energy, на суму, що не перевищує 450000 грн. Партнерами є: «ОТП Банк», «Райффайзен Банк Аваль» та «УкрСиббанк». Зазвичай відповідь від банку з рішенням про можливість надання кредиту приходить дуже швидко - протягом години. У разі оформлення кредиту без першого внеску заявка відразу ж йде в роботу. Після того, як клієнт підписує всі необхідні документи, банк в цей же день перераховує на рахунок віконної компанії всю вартість замовлення. При цьому вартість монтажу і додаткових комплектуючих також підлягають компенсації. Після того, як кредит оформлений, можна реєструватися на ресурсі IQ energy.
Фотографії вікна до і після монтажу для подачі заявки. Сам клієнт або менеджер компанії з продажу вікон роблять фотографії вікна до і після його заміни. Якісні фотографії знадобляться для того, щоб подати заявку на отримання компенсації.
Подати заявку після установки вікна. Для цього на головній сторінці сайту IQ energy вибирається «Подавати заявку на Отримання компенсації». Далі знадобиться ввести ідентифікаційні дані клієнта і дані по кредиту, характеристики встановлених вікон, прикріпити їх фотографії. В отриманому повідомленні клієнт отримає інформацію про умови проведення перевірки - інженери приїдуть до клієнта або перевірка буде здійснюватися в режимі онлайн.
Важливо! Для отримання компенсації клієнт не обов'язково повинен бути власником житла, в якому встановлюються енергоефективні вікна! Тобто можна скористатися цією програмою, живучи на знімній квартирі, або, наприклад, допомогти своїм батькам.
Дочекатися підтвердження про компенсацію в розмірі 35%, яке прийде у вигляді повідомлення в системі IQ energy, а також на електронну пошту клієнта.
Важливо! Кредит можна погасити відразу після отримання відповіді про надання компенсації.
Через 5 тижнів після отримання клієнтом підтвердження на його валютний рахунок (відкривається в тому ж банку, в якому оформлявся кредит) перераховується сума компенсації (в євро).

Важливо! Якщо клієнт планує продовжити проводити заходи, спрямовані на енергозбереження, то навіть при не погашений кредит він може подавати нову заявку на отримання компенсації (якщо тільки сума попередньої компенсації склала менше 3000 євро).
Чому слід довіряти перевіреним компаніям (зокрема компанії «Віконда») в роботі з програмою

Вибір виробника енергозберігаючих вікон слід робити, спираючись на його репутацію. Адже саме репутацію і численні позитивні відгуки можна вважати очевидним доказом багаторічного досвіду роботи, впровадження інноваційних розробок і технологій у виробничий процес, відповідності всім нормам якості, наявності розгалуженої торговельної мережі, грамотних фахівців і гарантійного обслуговування. Все перераховане якнайкраще відповідає опису діяльності компанії «Віконда». Крім того, одним з пріоритетів компанії «Віконда», учасника державної програми «Теплий дім» і проекту «IQ Energy», є енергоефективність. Варто відзначити, що всі енергоефективні вікна «Віконда» вже занесені в каталог IQ Energy.

З вікнами «Віконда» тепло і затишно!
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 50 853 XX XX +380 50 853 4393
+380 50 853 XX XX +380 67 718 4142
Ідентифікатор: 18588
Алюмінієві профілі Profilco