ЄБРР компенсує до 3000 євро за вікна
ЕБРР компенсирует до 3000 евро за окна

ЄБРР компенсує до 3000 євро за вікна

ЄБРР компенсує 35% (до 3000 євро) витрачених на утеплення житла за програмою IQ energy

Компенсація буде виплачуватися протягом 3-5 тижнів після підтвердження електронної заявки. Її можна буде отримати не тільки на основне обладнання, але і на супутні товари, а також вартість монтажних робіт, якщо вони були придбані в кредит від банків-партнерів програми, разом з основним обладнанням.

Найближчим часом навряд чи варто очікувати зниження тарифів на тепло. Щоб економити на комунальних платежах і при цьому не мерзнути наступної зими, необхідно скоротити втрати тепла, встановити лічильники (щоби платити тільки за те, що використали), а також налагодити ефективну передачу тепла. Основні тепловтрати в будинках відбуваються через вікна та стіни. Вікна необхідно поставити енергоефективні двокамерні, а радіатори замінити на сучасніші, з максимальною тепловіддачею.

Такі ремонтні роботи доволі дорогі для населення, тому й виникають різноманітні ініціативи з їх підтримки та заохочення. Програма IQ energy розроблена Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), фінансується Партнерством Е5Р за підтримки Європейського Союзу. Мета програми – підвищити енергоефективність житлового сектору України.

Договори про співпрацю за програмою IQ energy підписані з Райффайзен Банком Аваль, УкрСиббанком, ОТП Банком і Credit Agricole. Компенсацію можна отримати і при придбанні товарів за допомогою кредитних карт за рахунок кредитних коштів від Райффайзен Банку Аваль або ОТП Банку.

Програма вже функціонує в понад 20 країнах, тому має добре відпрацьований механізм як фінансової, так й інформаційної підтримки у сфері енергоефективних технологій. Отримати компенсацію за програмою IQ energy просто:

1) учасник за допомогою кредиту від банку фінансує придбання та встановлення обладнання із сертифікованого списку енергоефективних товарів. Рішення щодо кредиту банки-партнери, зазвичай, приймають швидко, в середньому до 10 хвилин.

Довідка про доходи не потрібна. Вартість кредиту для населення залежить від строку кредиту та типу кредитного продукту, проте розмір номінальної відсоткової ставки на рік за кредитом IQ energy сьогодні один з найнижчих на ринку та становить 19,99 % річних у національній валюті. «Коли ми розробляли механіку програми, то намагалися зробити її максимально зручною для клієнта, – коментує Оксана Булгакова, керівник програми IQ energy в Україні. – Ми розуміємо, що у громадян України, особливо в тих, хто працює за наймом, украй мало часу на походи до банку, отримання довідки про доходи, оплату першого внеску та ін.

Клієнти хочуть вирішити свою ремонтно-будівельну задачу якомога швидше та дешевше. Програма IQ energy допоможе профінансувати придбання та встановлення енергоефективного обладнання та компенсувати частину коштів.

Наприклад у офісах ТМ «НОВІ вікна» за адресою м.Житомир, вул. Київська 16 та м.Бердичів, вул. Вінницька, 8а енергоефективний товар можна придбати в кредит без довідки про доходи та першого внеску протягом не більш ніж 2 години завдяки тому, що кредитні експерти банків-партнерів працюють безпосередньо з офісом.

2) для отримання компенсації за кредитом потрібно подати заявку через сайт Розмір компенсації залежить від суми кредиту, кількості енергоефективних робіт і може становити до 3000 євро.

Гаряча лінія програми IQ energy
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 93 611 XX XX +380 93 611 8777
+380 93 611 XX XX +380 96 258 0474
+380 93 611 XX XX +380 98 025 2777
Ідентифікатор: 19536
Алюмінієві профілі Profilco