Кабмін «дозволив» продавати та інсталювати вікна, але це не точно (оновлена)
Фото: OKNA.ua

Кабмін «дозволив» продавати та інсталювати вікна, але це не точно (оновлена)

Кабінет Міністрів вніс зміни до Постанови №211 «Про запобігання поширенню та території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», та розширив перелік об’єктів, які можуть працювати під час карантину.

Зміни були внесені 8 квітня 2020 року, але на 9 квітня ще не відредаговані на офіційному порталі ВРУ.

Нові зміни дозволяють працювати під час карантину:
  • заклади торгівлі будівельними матеріалами;
  • об’єкти, що проводять будівельні роботи;
  • об’єкти, що займаються збиранням і заготівлею відходів.


Але 9 квітня 2020 року Прем’єр’-міністр України на своїй сторінці в Facebook опублікував інфографіку вже без «заклади торгівлі будівельними матеріалами». І 10 квітня в Постанову №211 були додані як виключення тільки «будівельних робіт, робіт із збирання і заготівлі відходів».

Всі ці зміни не стосуються онлайн продажів вікон, тобто дистанційно по телефону або через інтернет. Заборони на онлайн торгівлю, включаючи будівельними матеріалами, не має.

Як OKNA.ua раніше повідомляли: Перевірки будівництва під час карантину (яких вимог треба дотримуватися)

Федерація роботодавців України опублікувала відкрите звернення до Прем’єр-міністра України. Було озвучено нерозуміння як так сталося, що важлива для економіки та вітчизняних виробничників поправка зникла за ніч.

«Ми не розуміємо, чому під час карантину можуть працювати ломбарди та кредитні спілки, а заклади торгівлі будівельними матеріалами, які готові забезпечити повне дотримання усіх карантинних норм під час своєї роботи, їх суміжники, мають простоювати у той час як їх товарів та послуг потребують цілі галузі та пересічні українці.»
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 20920
ЮТ
Заклади торгівлі будівельними матеріалами - не включено до офіційного переліку!! Будьте уважні та обережні!!
13 квіт. 2020 р., 12:06
ВідповістиПоскаржитися на СПАМ