Aluron представив фасад з нульовим енергоспоживанням
Фото: OKNA.ua

Aluron представив фасад з нульовим енергоспоживанням

fensterbau/frontale 2022
Польський виробник алюмінієвих профільних систем Aluron представив віконній спільноті фасад з нульовим споживанням енергії. Теплоізоляційний фасад AF 50KW розроблений спеціально для використання фотоелектричного заповнення. Його показали на Fensterbau Frontale у Нюрнберзі.



Під нульовим споживанням в Aluron мають на увазі, що правильно спроєктований фасад із використанням усіх компонентів системи компенсує втрати енергії. Коефіцієнт теплопередачі алюмінієвого фасаду U досягає 0,5 Вт/(м2·К) та знижує втрати тепла. Для порівняння, система Aluron Gemini Passiv, призначена для виготовлення дерево-алюмінієвих віконних конструкцій в енергоефективних будинках, має U=0,69 Вт/(м2·К).
А електроенергію, що виробляється на фасаді (40-180 Вт/м²), можна використовувати для опалення, кондиціонування або освітлення будівлі.

AF 50KW можна комбінувати з іншими фасадами та вікнами Aluron. Це дозволяє використовувати фасад із фотоелектричними елементами тільки у сонячних місцях.

Раніше у фасаді з фотоелектричними елементами кабелі розміщувалися ззовні у вологій зоні фасаду. У цьому випадку відсутня можливість постійного контролю за всією установкою. Технічне обслуговування було пов’язане з необхідністю демонтажу частини фасаду або проведення альпіністських робіт. Система AF 50KW дозволяє розмістити проводку всередині конструкції. На випадок ремонту є доступ зі сторони кімнати.

+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22293