Нова європейська академія Баугауз підвищить кваліфікацію 3 млн фахівців у напрямку сталого будівництва
Фото: haltia.com
Природний центр Haltia у Фінляндії — це екологічно чиста дерев’яна будівля, метою якої є створення мінімального вуглецевого сліду. Враховувалися форма будівлі, розміщення елементів, кількість вікон, орієнтація тощо. Будівля має великі вікна для освітлення всієї будівлі природним світлом.

Нова європейська академія Баугауз підвищить кваліфікацію 3 млн фахівців у напрямку сталого будівництва

Європейський Союз створить Нову європейську академію Баугауз для сталого будівництва. Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на зустрічі New European Bauhaus goes Into the Woods. Уряд Фінляндії у співпраці з Єврокомісією та урядами Естонії й Швеції організував «Into the Woods», щоби зосередитися на тому, як ліси можуть бути ключовими у створенні сталої будівельної галузі.

Європа прагне створити будівлі та міста, які поглинають вуглець, а не викидають його, допомагаючи боротися зі зміною клімату. Пані Урсула сказала, що сьогодні будівництво з деревини може заощадити до 40% викидів вуглецю порівняно з бетоном. Щоби допомогти в переході до Європейської зеленої угоди, створюється академія Баугауз. Вона зосередиться на дослідженнях, інноваціях та необхідних професійних навичках.

Як перший крок, планують запустити онлайн курси зі сталого лісового господарства, дизайну та дерев’яного будівництва. Згідно зі звітом Інституту IFO, майже 35% будівельних фірм ЄС повідомляють про брак кваліфікованих працівників. Тому Академія планує перекваліфікувати та підвищити кваліфікацію щонайменше трьох мільйонів будівельників протягом наступних п’яти років. Для підсилення уваги до цього питання Єврокомісія пропонує зробити 2023 рік Європейським роком навичок.

Науково-дослідна програма Horizon Europe виділить 10 млн євро на дослідження та розробки для виведення нових продуктів на ринок.

Читайте також: Євросоюз запускає новий Баухауз


Також у своєму виступі пані Урсула зазначила, що зусилля щодо впровадження Європейської зеленої угоди будуть спрямовані на пошук правильного балансу між збільшенням обсягів постачання деревини та здоров’ям лісів.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22459
Алюмінієві профілі Profilco