Займатись бізнесом в Україні стане легше — скасовано 16 засобів держрегулювання

Займатись бізнесом в Україні стане легше — скасовано 16 засобів держрегулювання

ВРУ ухвалила Закон про дерегуляцію, який суттєво спрощує ведення бізнесу в Україні. Зокрема, скасовано 16 засобів держрегулювання, передбачено зміну законодавчих норм згідно з вимогами ЄС, зменшені корупційні ризики та адміністративне навантаження на бізнес. Економічний ефект від запровадження таких змін уже через п’ять років може становити від 40 до 60 млрд грн, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)» скасовується 16 сертифікатів, свідоцтв та низка інших засобів державного регулювання. Це зменшить ресурсне навантаження на бізнес і дозволить знизити корупцію у процесі отримання дозвільних документів.
Реєстрація компанії займатиме 2 дні, а зменшення потреби звертатись до компаній-посередників сумарно заощадить підприємцям до 100 млн грн офіційних і до 150-250 млн грн неофіційних платежів (протягом періоду до 2020 року).

Крім того, за повідомленням Мінекономрозвитку, ці нормативні зміни у персперктиві покращать позицій України у міжнародного рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business на 5 пунктів, а сегменті рейтингу з реєстрації фірми дадуть можливість увійти у ТОП-20.

Як повідомлялось раніше, ЄБРР та Євросоюз посилять підтримку МСБ в Україні.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 14700