Бренд REHAU захистив своє ім'я

Бренд REHAU захистив своє ім'я

Компанія REHAU AG+Co – світовий лідер у виробництві продукції з полімерів. Заснований у 1948 році концерн з 1958 року виробляє віконні профільні системи з ПВХ. Сьогодні до складу концерну входить 170 представництв у більш ніж 50 країнах світу, 42 заводи з виробництва продукції, а також власний Науково-дослідний Інститут полімерів REHAU. Всього в REHAU працює понад 20 000 співробітників.
В 1997 році було відкрито Представництво концерну на території України та Молдови, яке у 2003 році змінило юридичну форму і стало Товариством з обмеженою відповідальністю «Рехау». З моменту заснування компанія активно популяризувала і розвивала ТМ REHAU серед споживачів та спеціалістів ринку, зокрема – віконної галузі.
З 2000 року ТМ REHAU займає лідируючі позиції на віконному ринку України, що підтверджують числені незалежні опитування. За результатами незалежного опитування Вибір Року у 2015 році 57% респондентів знають ТМ REHAU, а 27,6% опитаних кінцевих споживачів назвали ТМ REHAU кращим Виробником профільних систем.
Тож не дивно, що такий рівень популярності та довіри з боку споживачів до бренду REHAU спонукає недобросовісних операторів ринку використовувати наші рекламні матеріали та ім’я «REHAU» / «Рехау» для промотування своїх власних продуктів. Саме тому юридична служба концерну REHAU AG+Co ретельно моніторить всі випадки порушення прав інтелектуальної власності на ТМ REHAU і вимагає вирішення таких прецедентів у правовому полі країн, де працюють представництва концерну.
У 2015 році представництвом Компанії REHAU AG+Cо в Україні ТОВ «Рехау» було виявлено факт несанкціонованого використання знаку REHAU та його транслітераційного позначення в назві компанії «Виробнича Компанія Рехау» та в доменному імені її веб-сайту (rehau.kiev.ua). Протягом тривалого часу юридична служба ТОВ «Рехау» вела юридичні позивання до Товариства «Виробнича компанія Рехау» (м. Київ), з метою припинення правопорушення щодо використання торгового знаку REHAU.
05 квітня 2016 року Антимонопольний Комітет України розглянув заяву ТОВ «Рехау» (код ЄДРПОУ 32108814, м. Київ) від 10.12.2015 року, щодо порушення прав інтелектуальної власності та порушення законодавства про захист економічної конкуренції з боку компанії «Виробнича Компанія Рехау» (код ЄДРПОУ 39907900, м. Київ).
Згідно Мадридської Угоди, концерн REHAU AG+Co передав ексклюзивні права на ТМ REHAU / Рехау в Україні ТОВ «Рехау» (свідоцтво № 955 722). В Україні торговий знак «Рехау» захищений Свiдоцтвом Держпатенту на знак товарів та послуг № 13 000 від 19.07.1999 року і підпадає під захист Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг». Відповідно до статті 16 вказаного Закону свідоцтво надає право власникові забороняти використання права без його згоди; використанням знака, зокрема, визнається його застосування в мережі Інтернет.
У квітні 2016 року АМКУ засвідчив, що таке неправомірне використання торгового знаку REHAU є ознакою порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Адміністративна колегія Київського обласного територіального відділення АМКУ запровадила рішення, згідно з яким «Виробничій компанії Рехау» рекомендовано в 30-денний термін прибрати з назви Товариства слово «Рехау» та доменного імені сайту слово «Rehau».
Цей випадок є підтвердженням того, що концерн REHAU AG+Co і надалі готовий в судовому порядку захищати права своєї інтелектуальної власності, а тому закликає своїх Партнерів та їхніх дилерів дотримуватись виключно легальних способів використання будь-яких елементів корпоративного стилю TM REHAU. Ми підкреслюємо, що ТОВ «Рехау» надає право використовувати знак своєї ТМ лише Авторизованим Партнерам та Авторизованим Торговими Партнерам, з якими має юридично оформлені контрактні відносини.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
0800 308 88 XX XX 0800 308 888
0800 308 88 XX XX +380 50 150 4942
Ідентифікатор: 16811
Алюмінієві профілі Profilco