Випустили засіб для захисту поверхонь від збудника Covid-19
Фото: Affix Labs

Випустили засіб для захисту поверхонь від збудника Covid-19

Фінський хімічний стартап Affix Labs випустив очищувач поверхонь Clean 'n Coat, який діє протягом семи днів. Розчин наноситься як будь-який інший очищувач і утворює майже невидиму антимікробну плівку.

Clean 'n Coat містить Si-Quat, який утворює стійке противірусне покриття. Сировина була розроблена Affix Labs кілька місяців тому та схвалена Європейським інститутом інновацій та технологій (EIT Raw Material). Розробники відправили речовину на тестування в кілька лабораторій третього рівня біобезпеки (найвищий рівень — четвертий). Такі лабораторії можуть працювати з мікроорганізмами, які можуть спричиняти серйозні та потенційно смертельні захворювання в результаті зараження через повітря.
Випробування в лабораторіях, включаючи Університет Лісабона, довели ефективність Si-Quat проти 99,9% відомих вірусів та бактерій. І що актуально сьогодні — Si-Quat ефективний проти вірусу Sars-Cov-2, який спричиняє Covid-19.

Clean 'n Coat слід нанести на поверхню, протерти начисто й дати висохнути протягом декількох хвилин. Це створить на поверхні тонку прозору плівку з дезінфікуючими властивостями. Віруси та бактерії, які контактують із нею, гинуть протягом декількох хвилин. Плівка діє тиждень або витримує 300 дотиків. Це показали тести.

Читайте ще: Alumil випустив систему проходу без черги

Clean N Coat можна наносити на тверді поверхні, такі як стільниці, підвіконня або ручки, а також на більш м’які матеріали, наприклад, меблі або дерево.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 21446
vikna.ua