Pilkington перевірить технологію захоплення вуглецю
Фото: Pilkington

Pilkington перевірить технологію захоплення вуглецю

Британський виробник скла Pilkington United Kingdom Limited, який входить до складу NSG GROUP, підтримав експеримент з оцінки сумісності технології захоплення вуглецю C-Capture із вимогами галузі виробництва скла.
Компанія C-Capture Limited, яка розробляє процес захоплення вуглекислого газу, одержала грант від Фонду стійких інновацій Innovate UK. Зі свого боку Pilkington підтримав заявку C-Capture і надасть можливість перевірити технологію на своєму виробництві скла.

Запатентована технологія захоплення вуглецю використовує на 40% менше енергії, ніж сучасні комерційні технології. У процесі використовується новий клас захоплювальних розчинників, які не містять амінів та азоту. Вони класифікуються як безпечні, недорогі та можуть бути виготовлені у великих масштабах із біологічних джерел.

Читайте ще: Україна планує запустити ринок зелених облігацій

Декарбонізація у виробництві скла складна, оскільки викиди містять високий рівень домішок, які перешкоджають використанню існуючих технологій. Під час проєкту C-Capture буде тестувати розчинник на репрезентативних димових газах, отриманих у процесі виробництва скла.
Це буде наступним кроком для підтвердження застосовності технології C-Capture для уловлювання СО2 з важких промислових викидних газів.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 21456
Вікна, двері, балкони REHAU