Євросоюз запускає новий Баухауз
Фото: Mewes in de-Wikipedia - Власна робота, Суспільне надбання (Public Domain)
Головний корпус Баугаузу в м. Дессау, Німеччина. Реконструкція 2003 року

Євросоюз запускає новий Баухауз

Євросоюз запускає ініціативу «Новий європейський Баухауз». Це екологічний, економічний та культурний проєкт, який спрямований на поєднання дизайну, стійкості, доступності та інвестицій, щоби допомогти досягти Європейської Зеленої Угоди: зробити Європу кліматично нейтральним континентом.

Легендарна школа будівництва та художнього конструювання Баухауз була заснована в 1919 році. У рамках цього закладу виникло творче об’єднання архітекторів, дизайнерів та художників. Вони сформували однойменний напрямок в архітектурі та дизайні, яка проголосила принцип рівності між прикладним та образотворчим мистецтвами.

Новий європейський Баухаус — це творча ініціатива, яка руйнує межі між наукою та технологіями, мистецтвом, культурою та соціальною інклюзією, щоби дозволити дизайну знаходити розв'язання повсякденних проблем.
Основними цінностями Нового європейського Баугаузу є стійкість, естетичність та інклюзивність. Йдеться про узгодження стійкості зі стилем, щоби наблизити зменшення викидів СО2 до свідомості людей. Європейська Зелена Угода має стати не лише політичною ініціативою, а і способом життя.

Читайте ще: Майбутнє за будівлями, які виробляють енергію

Ініціатори хочуть поєднати генерацію нових ідей із їхнім практичним втіленням. Перша премія «Новий європейський Баухауз» планується на весні цього року. Комісія буде присуджувати премії наявним прикладам цінностей Bauhaus. А восени в п’яти містах Євросоюзу планують реалізувати пілотні проєкти за рахунок використання коштів ЄС.
Третім етапом стане розповсюдження ідей та концепцій, що визначають новий європейський Баухауз, за допомогою нових проєктів, створення мереж та обміну знаннями в Європі та за її межами.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 21486