Тенденція ринку: вікна товстішають
NuernbergMesse / Thomas Geiger

Тенденція ринку: вікна товстішають

Windo Kyiv Conference online 2021
Стійкий тренд енергозбереження на українському ринку безпосередньо вплинув на вибір покупців вікон. Вони все частіше купують ширші конструкції. Цю тенденцію підтвердили основні виробники вікон в Україні на панельній дискусії WINDO KYIV Conference online, яка пройшла за підтримки OKNA.ua.

Як повідомляє Сергій Захарчишин, керівник Viknar’off, за минулий рік компанія зменшила кількість вікон та дверей, які виготовляються з трикамерних профільних систем. Їхня доля перейшла на п’ятикамерні системи. Частка 5-камерних систем зросла на 7%, а 70 серії (профілі з монтажною шириною 70 мм) – приблизно на 8%.

Як зазначив керівник компанії «Акорд-С» (Epsilon ТМ) Олександр Рязанов, частка «вузької» серії скоротилася й перейшла на 70-ту серію. Тобто все більше покупців обирають дорожчу, але енергоефективнішу продукцію.
70-а серія — це вікна з більш товстого ПВХ профілю (монтажна ширина 70 мм), у якому можна помістити більш товсті склопакети (товщиною до 44 мм). При правильній комплектації такі вікна суттєво підвищують рівень енергоефективності.

Фабрика вікон Екіпаж за рік збільшила продаж конструкцій із більшою монтажною шириною вдвічі, хоча й не було зазначено, яка саме частка систем із монтажною шириною 70 мм і більше у відсотках.

Також на ринку зустрічаються продажі вікон монтажною шириною більше ніж 82 мм. Для таких конструкцій зазвичай застосовують склопакети з більшою товщиною, у тому числі трикамерні.

Читайте також: Трикамерний склопакет. Аргон, криптон та ксенон: оптимальна дистанція в склопакеті

Тож тенденція до енергоефективності впливає на зміну комплектуючих вікон. Більш товсті вікна поступово витісняють стандартні в минулому системи, навіть, в економсегменті.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Пов'язаний контент
Ідентифікатор: 21550
Алюмінієві профілі Profilco