Регіони оприлюднили середньострокові плани з енергоефективності

Регіони оприлюднили середньострокові плани з енергоефективності

12 областей долучилися до пілотного проекту формування Національної бази даних енергетичних та експлуатаційних характеристик будівель. За словами генерального директора Директорату енергоефективності Міністерства розвитку громад та територій Дмитра Петруніна, уже оприлюднено 1000 планів поетапних заходів з енергоефективності для лікарень, шкіл, садочків та адміністрацій.

На першому етапі реновації планують покращувати систему опалення. Стіни, вікна та двері будуть «утеплювати» на другому етапі.
Заміна вікон на більш енергоефективні зазвичай у будівлі вже виконана, тому частіше в планах трапляється заміна зовнішніх дверей. Або ці два заходи планується проводити паралельно. Також досить поширеним є встановлення сонцезахисних систем на південній стороні будівлі.
Утеплення зовнішніх стін також проводитимуть на другому етапі.

Середньострокові плани опублікували: Вінницька, Донецька, Житомирська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Чернівецька області (pdf).

Регіони підготували середньострокові плани впровадження енергоефективних заходів для будівель бюджетних установ у рамках концепції Стратегічної реновації будівель. У рамках неї будівля розглядається загалом й надається індивідуальний покроковий план оновлення.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 21856
Алюмінієві профілі Profilco