Турецький виробник скла збільшує потужності
Фото: Sisecam
Голова правління Sisecam д-р Ахмет Кірман

Турецький виробник скла збільшує потужності

Група Şişecam, світовий гравець скляної промисловості, збільшила потужності заводу листового скла в Анкарі. 13 вересня 2021 року відбулося офіційне відкриття печі, що дало змогу збільшити виробничі потужності до 540 тисяч тонн на рік. Про це повідомляє пресцентр компанії.

На церемонії голова правління Sisecam д-р Ахмет Кірман (Dr Ahmet Kırman) оголосив про нові інвестиції. Планується вкласти 4 млрд турецьких лір (474 млн доларів) у дві нові флоат-лінії для випуску архітектурного та автомобільного необробленого скла.
Лінія архітектурного скла матиме проєктну потужність 1200 тонн на добу, автомобільного — 750 тонн на добу.

«Середній час від проєктування лінії до введення в експлуатацію становить 25-30 місяців. Однак компанія Şişecam прагне завершити виробництво автомобільної лінії з необробленого скла за 18 місяців, а лінію архітектурного скла — за 24 місяці», — додав д-р Ахмет Кірман.

Компанія також планує залучати регулярні інвестиції щонайменше 1 млрд турецьких лір (118 млн доларів) на рік для адаптації наявних потужностей та холодного ремонту.

Читайте ще: Мультифункціональне скло не стало панацеєю

За даними компанії, Şişecam є одним із двох найбільших виробників скляного посуду та одним із п’яти скляної тари та флоат-скла. Працює в 14 країнах, включаючи країни Східної Європи та Україну. Однак флоат-скло турецького виробництва широко не представлено в Україні.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 21882
Алюмінієві профілі Profilco