Українські виробники алюмінієвих конструкцій успішно працюють на зовнішніх ринках
Зліва направо: Анатолій Чегусов, генеральний директор EVB Сергій Пасічник, генеральний директор Glasso Валерій Лазаренко, генеральний директор «Максібуд Інжиніринг» Олексій Валентіров, провідний архітектор Valentirov & Partners

Українські виробники алюмінієвих конструкцій успішно працюють на зовнішніх ринках

З 2014 року найбільші переробники алюмінієвих систем в Україні переглянули стратегію розвитку і почали виходити на закордонні ринки. Власники ТОП-3 виробництв поділилися своїми планами в рамках круглого столу на онлайн конференції WINDO KYIV Conference ALU. Платформа OKNA.ua виступила генеральним медіа партнером заходу.

Як повідомив Валерій Лазаренко, генеральний директор «Максібуд Інжиніринг», компанія проявила інтерес до зарубіжних ринків на пострадянському просторі з 2014 року. Великі проекти реалізовувалися в Білорусі, Казахстані, Туркменістані і Грузії. Однак сьогодні економічна ситуація в цих країнах погіршилася, і компанія не бачила для себе доцільність продовжувати там працювати.

Сьогодні регіональні ринки України є пріоритетом для Максібуд Інжиніринг. Відкрито представництва в Дніпрі та Одесі, на черзі — Львів. У регіонах реалізовані великі цікаві проекти.

Експорт продукції в європейські країни залишається точковим і на невеликі об'єкти. Більшою мірою компанія пропонує проектні послуги на експорт. Експортний напрям зараз в стадії вивчення на майбутнє.

Три роки тому компанія ГЛАССО зробила експорт пріоритетним напрямком. За словами Сергія Пасічника, генерального директора Glasso, сьогодні продукція експортується в Канаду, Бельгію та Німеччину. Це невеликі замовлення: котеджі, невеликі офісні будівлі, підйомно-зсувні віконні та дверні системи.

Компанія створила експортний відділ і планує збільшити частку експорту як мінімум до 50%.

Генеральний директор EVB Анатолій Чегусов зазначив, що до 2014 року стратегією компанії було стати національним виробником алюмінієвих конструкцій №1. З 2014 року ринкова ситуація внесла корективи в плани. Компанія попрацювала в Казахстані, Грузії, Чехії, Ісландії та США. Згодом вирішила вибрати пріоритетний ринок і зупинилася на Великобританії.

EVB (ТОВ `Євровікнобуд`) готувалася до виходу на англійський ринок кілька років. У 2019 почали працювати і вже в 2020 році завершили перший проект — Hadrian's Tower, Ньюкасл-апон-Тайн.

EVB планує збільшити частку експорту в портфелі замовлень до 50-60%. Це стратегія на найближчі п'ять років.

Читайте також: Українським виробникам ПВХ вікон потрібно розвивати експорт
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Пов'язаний контент
Ідентифікатор: 21904