Україна й Туреччина підписали Угоду про вільну торгівлю
Фото: kmu.gov.ua
Зліва направо: Президент Турецької Республіки Реджеп Тайїп Ердоган, Міністр торгівлі Турецької Республіки Мехмет Муш, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Президент України Володимир Зеленський

Україна й Туреччина підписали Угоду про вільну торгівлю

3 лютого 2022 року було підписано Угоду про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною. Як повідомляє пресцентр Міністерства економіки, цьому передували 15 років роботи. Тепер усі дружні країни Чорноморського басейну будуть об’єднані угодами про вільну торгівлю з єдиними правилами. Йдеться про Грузію, Молдову, Болгарію, Румунію, Туреччину та Україну, уточнює OKNA.ua.

Туреччина встановлює 0% мита на 10 337 позицій, що становить 95% від загальної кількості товарів, що експортуються Україною. Згідно з ITC Trade map, товарна структура українського експорту має сировинний характер. У п’ятірку українського імпорту в 2020 році увійшли: залізо, крупи, насіння олійних, корми для тварин, руда.

Читайте ще: Українські виробники алюмінієвих конструкцій успішно працюють на зовнішніх ринках

Проте основним імпортом з Туреччини у доларовому еквіваленті є обладнання, механічні прилади, котли та їхні частини. Наприклад, за даними ITC Trade map у 2020 році з Туреччини було імпортовано 375 машин для обробки гуми чи пластмас або для виготовлення виробів із цих матеріалів на суму 4 062 тис. доларів. І зняття мита може скоригувати ціни на турецьке обладнання для віконної галузі.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22106
Ролети з теплим коробом GANT