У Польщі поговорили про відбудову України
Фото: Serwis Rzeczypospolitej Polskiej
Галузеві консультації щодо післявоєнної відбудови України за участю Міністра розвитку та технологій Польщі Вальдемара Буда

У Польщі поговорили про відбудову України

31 серпня у Варшаві відбувся форум «Odbudowa Ukrainy — konsultacje branżowe» («Відбудова України — консультації для промисловості»). Організаторами заходу виступили Міністерство розвитку й технологій Польщі та Польське агентство інвестицій й торгівлі.

У червні Міністерство розвитку та технологій Польщі розпочало реєстрацію на програму співпраці з підготовки відновлення експорту та післявоєнної відбудови України. Оператором програми є Польське агентство інвестицій та торгівлі. Після перших місяців набору організовано форум для галузевих консультацій.

За словами Міністра розвитку та технологій Вальдемара Буди, близько 1200 польських компаній зацікавилися відбудовою України. Більше половини з них — будівельні компанії. За даними виконавчого директора урядового офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Сергія Цівкача, збитки фізичної інфраструктури оцінюють у понад 113 млрд доларів, а збитки в житловому секторі становлять приблизно 75 млрд доларів.

Польські компанії, зацікавлені в експорті, інвестуванні та співпраці з українськими підрядниками на основі субконтракту. Під час форуму обговорювалися можливості участі в міжнародних тендерах для відновлення України. Також говорили про бар’єри для входу на український ринок та умови публічних закупівель в Україні.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22354