Майно Карпатнафтохіму арештували за несплату податків та відмивання грошей
Фото: Карпатнафтохім
Лінія фасування ПВХ порошку

Майно Карпатнафтохіму арештували за несплату податків та відмивання грошей

За клопотанням прокурора суддя Братського районного суду Миколаївської області передав арештоване майно «Карпатнафтохіму» до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

«Карпатнафтохім» є єдиним в Україні виробником суспензійного полівінілхлориду (ПВХ-С), який використовується для екструдування віконних та дверних ПВХ-профілів. Завод, який розташований у Калуші, заснований у 2004 році та належав російському «Лукойлу», але після потрапляння під санкції його купив інший власник.
З початком повномасштабного вторгнення завод зупинив виробництво на період воєнного стану.

Майно «Карпатнафтохіму» арештували не через санкції, а в рамках кримінального провадження. Зараз триває судовий процес за фактом ухилення від сплати податків на суму близько 2,2 млрд грн та відмивання грошей ↗️ за попередньою змовою з «FANLO HOLDINGS LIMITED» (Кіпр), «LUKOIL INVESTMENTS CYPRUS LTD» (Кіпр) та Нафтова Компанія «Лукойл» (росія).

У липні 2022 року 35 об’єктів нерухомості «Карпатнафтохіму» визнали речовими доказами та згодом наклали арешт, а 21 жовтня передали в управління АРМА.

У 2020 році за ініціативою Карпатнафтохім Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про встановлення додаткового ввізного мита 12% на полімерні матеріали. Воно лобіювало інтереси одного заводу, ігноруючи потреби для ведення бізнесу інших виробничих підприємств.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22437