Saint-Gobain доповнив джерела енергії для декарбонізації виробництва листового скла
Фото: Saint-Gobain
Saint-Gobain Research Germany

Saint-Gobain доповнив джерела енергії для декарбонізації виробництва листового скла

Saint-Gobain провів тестове виробництво флоат-скла з використанням 30% водню. Дослідницькі випробування проводилися на заводі в Німеччині. Про це повідомили у пресцентрі компанії.

Це доводить технічну можливість використання водню для виробництва листового скла. За оцінками компанії, це скорочує прямі викиди СО2 до 70%. І це доповнює ініціативи Saint-Gobain щодо зменшення викидів. Наприклад, AGC та Saint-Gobain співпрацюють над промисловою виробничою лінією листового скла, яка працюватиме переважно на електроенергії з низьким вмістом вуглецю.

Програма на заводі у Німеччині виконується у співпраці з незалежною німецькою лабораторією Gas and Heat Institute Essen e.V. (GWI), яка спеціалізується на промислових газових технологіях. Цьому передували випробування у двох дослідницьких центрах Saint-Gobain Research.

Розвиток низьковуглецевих способів виробництва скла є загальною тенденцією в галузі. Наприклад, Pilkington UK, що входить до NSG Group, також тестує спалювання водню замість природного газу.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22634
Нова компактна ручка HOPPE