ЄБРР надасть ПриватБанку 25 млн доларів для торговельного фінансування
Фото: Приватбанк
Перший віце-президент ЄБРР Юрген Рігтерінк та голова правління ПриватБанку Герхард Бьош на підписанні угоди у Києві

ЄБРР надасть ПриватБанку 25 млн доларів для торговельного фінансування

ЄБРР надасть ПриватБанку ліміт торговельного фінансування в розмірі 25 мільйонів доларів США. Це полегшить доступ українським компаніям до фінансування торгівлі.

Після повномасштабного вторгнення росії доступ до фінансування для українських імпортерів та експортерів був суттєво обмежений, а міжнародні банки уникали ризику фінансування торгівлі в Україні. Власна Програма сприяння торгівлі (TFP) ЄБРР підтримала відновлення ланцюгів постачання.
А в березні ПриватБанк приєднався до інших банків-партнерів ЄБРР в Україні за Програмою сприяння торгівлі (TFP).

«Завдяки гарантіям ЄБРР вартість банківських послуг за документарними операціями значно нижча за стандартні кредити. Ця нова угода дозволяє нам видавати підтверджені акредитиви з постімпортним фінансуванням, що, у свою чергу, дає можливість нашим клієнтам збільшити період відстрочення платежу за зовнішньоекономічними контрактами. Ми впевнені, що від цієї масштабної угоди між ЄБРР і ПриватБанком виграють усі групи клієнтів, які імпортують товари – імпортери виробничого обладнання, сільськогосподарської техніки, машин, верстатів, агрегатів, а також малий і середній споживчий бізнес», – зазначив голова правління ПриватБанку Герхард Бьош.

Для довідки.
Українські банки-партнери ЄБРР за TFP: Дойче Банк в Україні, ІНГ Банк Україна, Креді Агріколь Банк, Кредобанк, ОТП Банк, ПриватБанк, ПУМБ, Райффайзен Банк, Сітібанк, УКРГАЗБАНК, Укрексімбанк, Укрсоцбанк, UKRSIBBANK.

Читайте також: Рекордний експорт пластикових вікон та дверей українського виробництва у 2023 році
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 23102
Алюмінієві профілі Profilco