Після скандалу Knauf зазбирався на вихід з росії

Після скандалу Knauf зазбирався на вихід з росії

Німецька компанія будівельних матеріалів Knauf оголосила про вихід з росії після розслідування німецького телебачення. Німецький суспільний мовник ARD повідомив, що компанія постачала будівельні матеріали для проєктів в окупованому Маріуполі.

Згідно з повідомленням ARD, на матеріалах, використаних на будівництві в Маріуполі, з’явилися логотипи Knauf та WKB Systems. У розслідуванні також зазначається, що будівельна фірма, яка працює за контрактом з Міноборони росії, публічно рекламувала використання матеріалів Knauf у проєкті житлового будинку в місті.

У зв'язку з цим Knauf планує передати свій бізнес місцевому управлінню та покинути російський ринок. Офіційний російський сайт компанії наразі вже недоступний.

Як зазначає Novaya Gazeta Europe, після оголошення Knauf про вихід з Росії, прокуратура німецького міста Вюрцбург розпочала попереднє розслідування, щоб з'ясувати, чи порушила компанія санкції проти рф.

За даними KSE Institute, після повномасштабного російського вторгнення в Україну Knauf оголосила, що залишатиметься на російському ринку до тих пір, поки це дозволить політична та комерційна ситуація.
Лише у 2022 році Knauf сплатив до бюджету терористичної держави близько 117 мільйонів доларів. Крім того, німецька компанія активно сприяла мобілізації на росії, відправляючи своїх співробітників на війну проти України. Це стало приводом для Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) включити Knauf до списку міжнародних спонсорів війни.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 23139
Алюмінієві профілі Profilco