Німецькій компанії вдалося отримати перероблений склобій високої якості
Фото: Reiling Group

Німецькій компанії вдалося отримати перероблений склобій високої якості

Німецька компанія Reiling Group, яка займається переробленням вторсировини, відкрила додатковий завод з перероблення склобою. Він був введений в експлуатацію в лютому, а зараз компанія звітувала про успішні перші тижні роботи.

Reiling вже має завод з перероблення скла в німецькому місті Остерведдінген. Там же працює додатковий завод із перероблення забрудненого та дрібнозернистого склобою, утвореного на наявних заводах компанії.

Матеріал попередньо висушується в барабанній сушарці, а потім обробляється в різних сортувальних машинах. Кераміка, камінь, порцеляна, склокераміка, свинцевмісне скло, залізо та кольорові метали, органічні матеріали, такі як фольга та етикетки, а також більші частинки пластику відкидаються. Крім того, можливе сортування за кольором.

Завдяки високій якості переробленого склобою його можна повернути для високоякісної плавки та залишити в циклі виробництва.

В Україні будівельне скло не сортується та має зберігатися на полігонах. Рідко використовується як порошкоподібний заповнювач для виробництва бетонних виробів тощо.
Для можливості виправити цю ситуацію, набув чинності закон 2320-ІХ про проводження з відходами.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 23155
Алюмінієві профілі Profilco