Діє закон з підготовки до повторного використання будівельних відходів
Олена Сердюк

Діє закон з підготовки до повторного використання будівельних відходів

Набув чинності закон про проводження з відходами. Він використовує поняття «відходи будівництва та знесення», але не містить терміну «відходи від руйнації». Закон регламентує створення та підтримку об’єктів з підготовки відходів до повторного використання, запровадження економічних інструментів та встановлення цільових показників підготовки до повторного використання.

Відповідно до Закону 2320-ІХ ↗️ підприємства, діяльність яких призводить до утворення відходів, забезпечують дотримання ієрархії поводження з відходами з метою:
  1. запобігання утворенню відходів;
  2. підготовки відходів до повторного використання;
  3. рециклінгу;
  4. відновлення відходів (у тому числі виробництво енергії);
  5. видалення відходів.

Забудовники та компанії, що зносять будівлі, повинні забезпечити роздільне збирання відходів, їх облік та передачу (стаття 13). Необхідно підготувати їх до повторного використання, перероблення або відновлення.
А організацію управління відходами будівництва та знесення мають забезпечити органи місцевого самоврядування (стаття 26).

Закон 2320-ІХ може сприяти створенню заводу з вторинного перероблення віконних та дверних ПВХ профілів.
Відповідно до брошури від ГО «ДЕСПРО» ↗️, у металопластикових вікнах та дверях на перероблення можна відправити тільки металеве армування, а все інше має бути відправлене на полігон. Скло, згідно з Порядком поводження з відходами, можна використати як порошкоподібний заповнювач для виробництва бетонних виробів тощо.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22808
Ролети з теплим коробом GANT