AGC планує перероблювати фотоелектричні панелі для виробництва листового скла
Фото: AGC Glass Europe
AGC Glass Europe та ROSI прагнуть повторно використовувати великі обсяги скла з фотоелектричних панелей у виробництві листового скла

AGC планує перероблювати фотоелектричні панелі для виробництва листового скла

AGC Glass Europe, виробник флоат-скла, та ROSI, новатор у переробленні сировини з фотоелектричних модулів, оголосили про стратегічне партнерство.
13 вересня у Франції компанії підписали угоду щодо перероблення скла з відпрацьованих фотоелектричних панелей для повторного використання в виробництві плоского скла. Це значно скоротить споживання нової сировини та зменшить викиди вуглекислого газу.

Перероблення скла споживає на 25% менше енергії, ніж виробництво нового скла. Сонячні панелі містять до 70% скла, що робить їх важливим джерелом сировини для скляної промисловості. Використання переробленого скла з фотоелектричних панелей дозволяє зберегти якість продукції та водночас знижує екологічний слід виробництва.

AGC Glass Europe за допомогою досвіду ROSI адаптує свої виробничі процеси для використання вторинної сировини. Вже проведені успішні тести з використання скляних відходів у виробництві.

Це не перша така ініціатива для виробника скла. Раніше AGC успішно переробив покривне скло сонячних панелей на флоат-скло на заводі в Японії.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 23351