Уряд Великої Британії продовжив використання маркування CE для будівельних матеріалів
Зараз у Великій Британії недостатньо можливостей для тестування та сертифікації всіх будівельних матеріалів, якщо визнання маркування CE припиниться

Уряд Великої Британії продовжив використання маркування CE для будівельних матеріалів

2 вересня 2024 року міністр з питань безпеки будівництва та бездомності заявив про продовження визнання європейського маркування CE для будівельних матеріалів у Великій Британії. Це означає, що будівельні вироби зі знаком CE можуть продовжувати надходити на ринок Великої Британії навіть після 1 липня 2025 року. Припинення використання маркування 30 червня 2025 року скасовано.

Будівельні матеріали – ключовий елемент у забезпеченні житлового будівництва та інфраструктури. Вони складають 13% всієї виробничої бази Великої Британії за обсягом продажів. Безперервні постачання цих матеріалів важливі для виконання будівельних планів уряду.

Продукція, що підпадає під чинні правила будівельної галузі, має відповідати технічним стандартам. Вона повинна бути маркована знаком CE або UKCA (UK Conformity Assessed). Проте уряд вирішив продовжити визнання маркування CE. Наразі у Великій Британії недостатньо можливостей для тестування та сертифікації всіх будівельних матеріалів.

Будь-які зміни щодо маркування супроводжуватимуться перехідним періодом щонайменше два роки, щоб дати будівельній галузі час на адаптацію.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 23377
Алюмінієвий профіль для будівництва