Уже встановили перші вікна за державною програмою енергоефективності

Уже встановили перші вікна за державною програмою енергоефективності

Ми вже встановили перші вікна з поверненням грошей від держави по правільтельственной програмою енергоефективності і готові допомогти і проконсультувати всіх зацікавлених.

Компанія «Вікна Онлайн» приєдналася до урядової програми енергоефективності, яка передбачає часткову компенсацію суми кредиту на енергоефективне обладнання чи матеріали. Металопластикові вікна проходять по цій програмі, якщо вони відповідають нормам, прописаним в ДСТУ та ДБН (Зм. №1 ДБН В.2.6-31: 2006 Табл.1, ДСТУ Б EN 15316-2-3 табл.А.1, зноска а , Зм.№1 ДБН В.2.2-15, ДСТУ-Н Б В.3.2-3 5.4.19.2а).

Що ж таке енергоефективне вікно? Згідно із зазначеними вище нормами і стандартами, енергоефективне вікно - це конструкція з двокамерним склопакетом, енергозберігаючим склом, заповненим інертним газом аргоном, з вбудованою системою мікропровітрювання. Коефіцієнт опору теплопередачі такого вікна повинен бути не менше 0,75 м2·К/Вт для температурної зони І (Київ та Київська область, Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська області). Для Закарпатської, Одеської, Миколаївської, Херсонської та Запорізької областей, а також АР Крим (температурна зона ІІ) коефіцієнт опору теплопередачі повинен бути не менше 0,60 м2·К/Вт. Відрізняється також монтаж: за нормами має бути посилена паро-, тепло- і гідроізоляція.

Скільки коштує таке енергоефективне вікно?
За прорахунками, який ми робили для першого замовника-учасника програми вийшла дуже вигідна сума. Двостулкове вікно, укомплектоване простим, але надійним українським профілем Lider, фурнітурою Accado і з заповненням 2 камер аргоном, обійдеться приблизно в 2875 грн. Ця сума вже включає монтаж і доставку. Якщо врахувати 30%, які можна повернути за програмою енергоефективності - виходить 2012 грн. Приблизно стільки ж коштує середньостатистичне НЕ енергоефективне вікно з найдешевшою комплектацією на українському ринку. Тобто держава компенсує всі витрати на енергоефективність.

Важно чітко розуміти, що таке енергоефективне вікно і як воно працює.

Обов'язковими вимогами за нормами і стандартами є:

- Двокамерний склопакет - 3 скла, 2 повітряні камери - в першу чергу він забезпечує шумоізоляцію, але й тепло в приміщенні трохи затримує.
- Енергозберігаюче напилення - іони срібла на склі відштовхують тепло назад всередину приміщення, що допомагає зберегти на 15-20% тепла більше. Для посилення цієї функції бажано також закачати в повітряні камери між склом аргон.
- Аргон - інертний газ, який має дуже низьку теплопровідність і не випускає тепло на вулицю, а зберігає його в кімнаті. Він абсолютно нешкідливий для людей, тварин і рослин, відповідає українським і міжнародним стандартам і допомагає значно підвищити енергоефективність приміщення. Зверніть увагу, що енергозберігаюче напилення працює і без аргону, але без іонів срібла на склі аргон працювати не буде.

Повернути собі 30% від вартості вікон досить легко , якщо вникнути в бюрократичну процедуру і зрозуміти, які сертифікати, довідки та документи потрібні. Кредити видаються як ОСББ, так і приватним особам, через «Ощадбанк» на рік під 25% річних. Максимальна сума такого кредиту - 30 тис. грн.

Ми вже стали партнерами програми енергоефективності і допомогли першим учасникам отримати такий кредит, так що наші менеджери зможуть кваліфіковано проконсультувати і допомогти всім зацікавленим.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+38 044 594 51 61+380 44 594 5161
+38 067 240 50 99+380 67 240 5099
+38 073 401 88 06+380 73 401 8806
Ідентифікатор: 15495
vikna.ua