Уряд продовжив програму “теплих кредитів” на 2017 рік (оновлено)
Фото: pixabay.com

Уряд продовжив програму “теплих кредитів” на 2017 рік (оновлено)

Уряд прийняв рішення продовжити держпрограму з енергоефективності у 2017 році, однак у проекті Державного бюджету на 2017 рік на неї передбачено виділити лише 400 млн грн, що вдвічі менше, ніж у 2016 році, повідомляє Держенергоефективності.

За інформацією OKNA.ua, питання про продовження програми з енергоефективності постійно піднімається серед громадськості, оскільки ця програма стала першим дієвим інструментом державної допомоги для населення та ОСББ в утепленні житла та придбанні енергозберігаючого обладнання, фактично запустивши в Україні процесс термомодернізації житлового фонду.

Читайте також: Енергокалькулятор OKNA.ua: скільки енергії заощадить вікно?

З жовтня 2014 року і по сьогоднішній день у програмі взяли участь понад 180 тис. родин, на енергоефективність було залучено приблизно 2,6 млрд грн. Уряд за цей час відшкодував за «теплими кредитами» 1 млрд грн громадянам, ОСББ і ЖБК.

Читайте також: Відбулось обговорення перспектив програм з утеплення житла в Україні

UPD:
За інформацією Мінрегіону, 400 млн грн будуть спрямовані на програму "теплих кредитів" з суми, запланованої на наповнення майбутнього Фонду енергоефективності. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на брифінгу 17 листопада: "Ми розділили 800 млн грн навпіл. Ми сподіваємося, що Фонд енергоефективності запрацює, Парламент його підтримає. Тоді у нас відкриється можливість – ще до 100 млн євро надасть Європейська Комісія ".
Голова Уряду також зазначив, що у разі, якщо Фонд не почне працювати, друга половина суми (ще 400 млн грн) будет перенесена на виплату "теплих" кредитів". Він зауважив, що програму з енергоефективності і далі потрібно підтримувати, а 400 млн розраховані на перший квартал 2017 року, 800 млн грн – на півріччя. За його словами, "за результатами півріччя нам треба напрацювати програму продовження цього кредитування".

+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 17599