Популярність металопластикових вікон щорічно зростатиме на 3,5%
Фото: Андрій Лесьо OKNA.ua

Популярність металопластикових вікон щорічно зростатиме на 3,5%

Глобальний попит на металопластикові вікна зростатиме на 3,5% щорічно до 2024 року. Про це йдеться в дослідженні німецького науково-дослідного інституту Ceresana. У попередньому звіті експерти передбачали збільшення обсягу ринку до майже 270 млн одиниць до 2023 року.

У дослідженні йдеться, що популярність пластикових вікон викликана енергоефективністю, доступністю та можливістю інтеграції в систему «розумний дім». Крім світла, що надходить у кімнату, сучасні вікна виконують такі важливі функції, як автоматична вентиляція, терморегуляція та стійкість до злому.
Використання енергозберігаючих продуктів у Європі значною мірою залежить від національних та міжнародних програм підтримки. В Україні діють програми підтримки енергоефективності, але через їх об'єм здійснюють значно менший вплив.

Читайте також: 40% компенсації для ОСББ за програмою IQ energy

Третина загального попиту припадає на європейський ринок, але експерти Ceresana прогнозують зниження його долі в найближчі роки. На думку аналітиків, найвищі темпи зростання будуть в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (5,5% на рік), на Близькому Сході та в Африці (4,5%). Розвиток багато в чому залежатиме від стану будівельної галузі в окремо взятій країні.

За даними Ceresana, 53% загальної кількості пластикових вікон використовуються в нових будівлях.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 19509
Алюмінієві профілі Profilco