Нове відео компанії Good Master - поради щодо вибору вхідних дверей
Кофанов Олександр Петрович
• При виборі вхідних дверей - перше на що звертають увагу і замовники і продавці - протизламні. да дійсно двері повинні надійно захищати будинок і це одне з основний вимог, але в більшості випадків це єдиний параметр, якому приділяється увага.

Нове відео компанії Good Master - поради щодо вибору вхідних дверей

• При виборі вхідних дверей - перше на що звертають увагу і замовники і продавці - протизламність. Так, дійсно, двері повинні надійно захищати будинок і це одне з основний вимог, але в більшості випадків це єдиний параметр, якому приділяється увага. Як не дивно є ще досить важливі параметри дверей, але як правило з ними замовники стикаються в процесі експлуатації, після того як двері виготовлені, установлені і виконані оздоблювальні роботи... і... Навіть якщо на цьому етапі виявляються всі недоліки (починаючи зі стадії проектування і комплектації дверей... і до виконання монтажних робіт), то все ми розуміємо що ніхто, ні чого міняти вже не буде. І замовник буде користуватися вже тим що є, хоча йому ці двері ні хто не подарував, а оплачував «своїми кровними».
Що ж важливо:
• протизламність - надійний захист, як двері в цілому так і кожного з елементів.
• теплоізоляція всієї двері в цілому - з огляду на що практично у будь-якого вікна є радіатор, а перед дверима ніяких джерел опалення немає, то і теплоізоляція дверей повинна бути вище ніж у вікон, щоб уникнути промерзання або конденсату.
• теплоізоляція навколо порога і надійна фіксація порога - найслабше місце у будь-яких дверей, якщо на коробці (рамі) конструктивно можна домогтися до трьох контурів ущільнень або використання широких термомостів і гарантовано бути впевненими в теплоізоляції, то сам елемент порога повинен бути якомога нижче (для зручності переступання) і в ідеалі абсолютно рівним (звичайно ж без контурів ущільнень), або взагалі бути відсутнім, як вимагають німецькі нормативи 2018 р. Надійно закріпити невисокий поріг без додаткових конструктивних рішень - практично не можливо.
• зручність експлуатації - нам має бути легко і зручно користуватися відкриванням і закриванням дверей, чим масивніші і важчі двері, тим вище навантаження на петлі і більша ймовірність провисання двері. Відсутність можливості регулювання петель - робить неможливим повернення відкриває частині дверей (стулки) в початкове положення.
   Вибір матеріалів для виготовлення дверей не малий, найчастіше застосовуються металеві двері - матеріал, який в першу чергу призначений для забезпечення протизламності, але домогтися гарної теплоізоляції від даного матеріалу не так то просто і звичайно ж чим важче двері, тим складніше забезпечити геометрично правильне положення стулки.
Алюмінієві двері - використовуючи стулку вхідної групи дверей можуть мати досить високу міцність, при використанні дверей з термомостом більше 30 мм вже можна з упевненістю називати теплоізоляційними, регульовані петлі дозволять позбутися від провисань. Але повсюдне використання, таких дверей обмежена досить високою вартістю.
Дерев'яні двері - використання природного матеріалу, викликає тільки позитивні емоції, він приємний на дотик, володіє хорошими теплоізоляційними властивостями, при комплектації прогресивними протизламними замками - надасть впевненість захисту будинку. Але дерево значно може всихати і насичуватися вологою змінюючи габаритні розміри, що просто не допустимо для вхідних дверей. Щоб уникнути цих процесів дерев'яний брус проходить кілька етапів - сушка, в кілька шарів розкривається просоченнями, мастиками, лаками... і коли вже готова до обробки заготівля, то цей продукт не зовсім виходить назвати таким же природним як був до всіх процедур. Так само майбутнє обслуговування передбачає 1 раз в 2 роки наносити захисне покриття перешкоджає передчасному старінню. Всі ці процеси не можуть не позначитися на вартості як кінцевої, так і витрат на обслуговування - результат - даний продукт не може стати масовим.
Металопластикові двері - поєднання пластика і металу - як внутрішнього підсилювача, дають досить високі показники по теплоізоляції і жорсткості, використання регламентованих комплектуючих для даних типів конструкцій, дозволить не тільки не порушувати технологію збирання дверей але і виключення швидкого зносу і легкої здобичі зломщиків. Навіть в масових серіях є системи з 3 контурами ущільнення - які забезпечать надійну тепло- і шумоізоляції. Використання прогресивних замків і запірних механізмів за вартістю можна порівняти з замками для металевих дверей, а їх використання дасть впевненість в протизламні. А використовуючи розширювачі дуже легко вирішити проблему найбільш проблемною зоною - порога, і піти від промерзань, продувань і один раз назавжди вирішити питання слабкою жорсткості дверного порога.
Всі ці можливості і досвід застосування додаткових елементів в металопластикових дверях дають універсальне рішення по всіх параметрах вхідних дверей.
 Більш докладно у відео
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 98 267 XX XX +380 98 267 1234
+380 98 267 XX XX +380 67 537 8150
+380 98 267 XX XX +380 67 537 8150
Ідентифікатор: 19928
Алюмінієві профілі Profilco