Європейська скляна промисловість потребує стратегії відновлення
Фото: Nicolas Tissot (с) Unsplash

Європейська скляна промисловість потребує стратегії відновлення

10 березня 2020 року Європейська комісія представила нову промислову стратегію для Європи. Однак, торгове об’єднання європейського скла Glass for Europe підкреслює, що стратегія застаріла на момент публікації. І говорить, що ЄС мусить уже зараз почати створювати ефективний пакет відновлення економіки. На тлі спалаху COVID-19 та його впливу на економіку реакція Європи не може покладатися на промислову стратегію, розроблену до кризи, без урахування нових економічних умов.

Glass for Europe вважає, що Європейський Союз не має відмовлятися від своїх цілей стати вуглецево-нейтральною до 2050 року. Промислова база надасть змогу ЄС стати більш зеленими та цифровими, залишаючись конкурентоспроможними на світовій арені. В об’єднанні говорять, що галузі потрібна програма з масштабного оновлення застарілих будівель та підтримання переходу до чистої енергонезалежності і збільшення частки сонячної енергії.

Glass for Europe пропонує не тільки розробити план відновлення, який надасть пріоритет масштабній хвилі реновацій для підтримання відновлення будівельного сектору, а й відкласти нові законодавчі ініціативи на кілька років, які принесуть незначні вигоди, але матимуть значні негативні наслідки для тих галузей, які вже сильно постраждали від кризи. За їхнім оцінюванням, попит та виробництво плоского скла зменшиться від 15% до 30% упродовж 2020 року. І це позитивний сценарій.

А в Україні: Під COVID-19 влада підтримує одного виробника, знищуючи десятки підприємств на ринку полімерів

Посприяти скляній галузі може також залучення промислових інвестицій у збільшення потужності й низьковуглецеві рішення для виробництва, інновації серед екологічно чистих технологій із цільовою підтримкою.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 21042
Виробництво вікон Viknar`off