Зламостійкі вікна не заважатимуть у разі пожежі

Зламостійкі вікна не заважатимуть у разі пожежі

Зламостійке вікно може не тільки захистити, але й лякати. Одеська віконна компанія «Паритет» виявила стурбованість клієнта через комплектацію вікна протизламною фурнітурою. Особу цікавило, чи протизламні вікна завадять одержати допомогу у випадку пожежі чи іншого стихійного лиха? Якщо коротко, то — ні.

Як прокоментував компанії Руслан Іванович Буханець, заступник директора - начальник управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям апарату ДСНС, МНСники мають достатньо кваліфікації та досвіду для проведення оперативних дій.

Аварійно-рятувальні автомобілі оснащені інструментами для різання металів, дерева та бетону. В арсеналі рятувальників є ломи, сокири, бензопили та професійні дискорізи. Якщо є необхідність, то в ДСНС є інструкції та інструменти для зняття ґрат та відкриття, навіть, броньованих дверей.

Читайте ще: Що таке справжнє зламостійке вікно?

Нагадаємо, що вікна з класом зламостійкості RC2 мусять протриматися максимум 15 хвилин незаконних дій злодія за допомогою простих інструментів до прибуття охорони чи поліції. Важливою відмінністю є те, що злодії намагаються тихо зламати вікно, а в пожежних немає такого стримуючого чинника. Та зважаючи на габарити і масу інструментів у пожежних більший вибір. Тому пожежні не вважають зламостійкі вікна серйозним бар’єром.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 21348
Алюмінієві профілі Profilco