Для виробників вікон 2020 рік виявися складним, але перспективним
Фото: NuernbergMesse / Thomas Geiger

Для виробників вікон 2020 рік виявися складним, але перспективним

Windo Kyiv Conference online 2021
2020 рік був важким для виробників вікон. Пандемія внесла корективи в роботу, але великим виробникам світлопрозорих конструкцій вдалося зберегти свої позиції або поліпшити їх. Такими даними ділилися власники ТОП-5 віконних компаній на WINDO KYIV Conference online, яка пройшла за підтримки OKNA.ua.

Читайте також: Як пережив віконний ринок перші два тижні карантину

Компанія Віконда зробила ставку на дорожчі вікна та максимальне задоволення потреб споживачів. За словами Євгена Каріса, генерального директора «Вікна Віконда», плани компанії на 2020 рік вдалося виконати на 98%.

2020 рік змусив компанію Viknar’off переформатуватися, але вона виконала практично всі поставлені задачі з технічної організації, оновлення обладнання. Як зазначив керівник «Торговий дім Вікнарьофф» Сергій Захарчишин, у 2020 році компанія отримала приріст в конструкціях 5-6%. Паралельно йшов перехід на широкі профільні системи. Кількість конструкцій з профільних систем шириною 70 мм зросла приблизно на 8%.

Під час першого карантину завод «Акорд-С» (Epsilon ТМ) вирішив не зупиняти виробництво. Для цього зробили коригування змін та наростили складські запаси комплектуючих. Вдалося переробити логістику цеху і зараз готова продукція з виробничої лінії завантажується зразу в машину. Власник віконної компанії Олександр Рязанов зазначив, що минулий рік пройшов як завжди і до кінця року показники зросли на 2-3%.

Засновник Фабрики вікон Екіпаж Сергій Теплицький повідомив, що минулий рік виявися одним із найпродуктивніших в історії компанії. Третя виробнича площадка була відкрита у Києві. Вдалося отримати приріст на 15%.

У 2020 році найбільшому виробникові вікон в Україні, Завод Steko, вдалося зберегти показник у 1 млн виготовлених конструкцій за рік. Але власник заводів Steko Сергій Положай відмітив, що заплановані цифри були більшими. Інвестиції були витрачені на збільшення виробничих площ та рекламу – впізнаваність бренду.

Основні виробники вікон та дверей в Україні серед ринкових тенденцій відмітили перехід від вузьких профільних систем до широких та збільшення частки ламінованих конструкцій.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Пов'язаний контент
Ідентифікатор: 21534