В Україні скоро з'являться склопакети з сонячними панелями
Фото: Mitrex
Канадська компанія Mitrex вбудовує сонячні панелі безпосередньо у фасади будівель

В Україні скоро з'являться склопакети з сонячними панелями

У світовій практиці склопакети з вбудованими сонячними панелями все частіше використовуються при склінні фасадів. Такі технології ще не застосовувалися в Україні, але це майбутнє, яке з'явиться в нашій країні в найближчі роки. Таку думку висловив генеральний директор ГЛАССО Сергій Пасічник під час круглого столу на онлайн конференції WINDO KYIV Conference ALU. Захід, присвячений алюмінієвим світлопрозорим конструкціям, пройшов за підтримки платформи OKNA.ua

Сонячні панелі, вбудовані в склопакети, вже використовуються на всіх континентах. Оскільки сонячна енергетика повсюдно присутня на нашому ринку, закономірне розширення застосування технологій. Коли сонячні панелі встановлюються на приватних будинках в селах, в найближчому майбутньому можна очікувати появу фасадів, які виробляють електрику від сонця.

А сьогодні загалом на українському ринку скління зростає частка алюмінію і збільшується формат скління. За словами генерального директора Максібуд Інжиніринг Валерія Лазаренко, кожен 3-4 проект запитує розрахунок на конструкції площею 3х6 м, а розсувні системи — 4,5 м і більше. Двері по 3 м — це вже практично стандартні запити. І це стосується не тільки приватного будівництва, яке очікувано має ексклюзивні запити. Девелопери офісних і житлових будинків вже звертаються з такими вимогами.

Читайте ще: Тенденція ринку: вікна товстішають

Сергій Пасічник зазначив автоматизацію будинків — використання смарт-технологій. Інтеграція конструкцій і сонцезахисту з датчиками, метео-станціями і розумним будинком для оптимізації енергоспоживання і захисту будинку.

Ще один важливий напрямок на ринку — автоматизація виробництва.

А генеральний директор EVB (ТОВ `Євровікнобуд`) Анатолій Чегусов відзначив тенденцію, яка з'явилася завдяки Covid — збільшення кількості терас на об'єктах.
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Пов'язаний контент
Ідентифікатор: 21901
Алюмінієві профілі Profilco