З Міжнародним роком скла!

З Міжнародним роком скла!

У 2021 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 2022 рік Міжнародним роком скла, визнавши його важливість в архітектурі, охороні здоров’я, аерокосмічній та автомобільній промисловості.

Ще у 2018 році Міжнародна комісія зі скла (ICG), Спільнота скляних асоціацій (CGA) та ICOM-Glass почали просувати ідею відзначити у 2022 році Міжнародний рік скла. 1500 університетів і дослідницьких центрів, товариств і асоціацій, музеїв, художників, викладачів, виробників і компаній у 78 країнах на 5 континентах підтримали ініціативу.

Резолюція ООН L.84 визнає, що виробництво скла є енергоємним зі значними історичними та поточними впливами на довкілля. Проте скло може бути альтернативою пластику та іншим матеріалам, може сприяти впровадженню стійких моделей виробництва та споживання.
Галузь уже досягла успіхів у скороченні енергії під час виробництва, викидів та інших впливів на довкілля, підвищенні ефективності виробництва та в раціональному використанні природних ресурсів, зокрема піску, та перехід на відновлювані джерела енергії.

Міжнародний рік скла має підкреслити технологічну, наукову, економічну, екологічну, історичну та мистецьку роль скла через виставки та освітні програми.

Успіхів учасникам ринку світлопрозорих конструкцій, архітекторам та будівельникам, всім хто проєктує, виробляє та інсталює вікна, двері, фасади!
Це наш рік!
+380 44 237 XX XX +380 44 237 2567
Ідентифікатор: 22053